Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید باور نکنید که دستگاه تولید پلیمر خودرو‌های داخلی و خودر‌های درجه یک آلمانی یکسان باشد، اما این امر را باور کنید.

وحید بلالی- گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از ابتدای سفر یک روزه به استان البرز و بازدید از کارخانه‌های قطعه ساز به شرکت سازه سیم پویش رسیدیم که سیم کشی‌های داخل خودرو و ایجاد دسته سیم را تولید می‌کرد، به گفته مهندس علی آذری مدیرعامل این شرکت ۴۰ درصد دسته سیم مس بوده و مس در ایران تولید شده و روکش‌های درجه T۲ در ایران تولید می‌شود و روکش‌های T۳ و T۴ از خارج وارد می‌شود گرانول این روکش‌ها از خارج وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرکت‌های دسته سیم ساز با وارد نشدن T۴ به مشکلات بسیاری برای تولید دسته‌سیم مواجه شده اند، به گفته مدیرعامل این شرکت تحریم به اندازه خود تحریمی‌های داخل برای صنعت دسته سیم سازی مشکل درست نکرده و اگر پول وجود داشته باشد همین امروز نیز می‌توان اجناس را به داخل وارد کرد.

به گفته مهندس علی آذری این شرکت دسته سیم سازی قصد داشته برای سال جدید نزدیک به ۴۰۰ نفر را استخدام کند، ولی با وجود مشکلات اخیر این طرح متوقف شده است، خودروساز روزی ۲۷۰۰ خودرو در سال گذشته تولید می‌کرد که امسال به ۱۲۰۰ خودرو در روز رسیده است.

وضعیت مطالبات از خودروسازان واریزی‌ها به این شرکت با تاخیر مواجه شده است، مشکل اصلی این قطعه سازان نبودن قیمت روز است، برای قطعه ساز مس را کیلیویی ۳۲ هزار تومان و با دلار ۴۲۰۰ تومانی محاسبه کردند در صورتی که مس در بازار ۵۵ هزار تومان در بورس است.

به گفته مدیرعامل این شرکت، ایران خودرو و سایپا قیمت‌ها را برای آینده متعادل خواهند کرد و از این نظر مشکلی برای آنان وجود نخواهد داشت مشکل اصلی این روز‌ها کم شدن تولید و کار کردن با ظرفیت کم این کارخانه‌های قطعه ساز است.

خودروسازان مطالبات را به این شرکت نداده و این شرکت به شرکت‌های کوچکتری که در زنجیره تولید قرار دارند بدهکار است و زمانی یک بخش از صنعت از بین رود تمام آن زنجیره از بین خواهد رفت.

به گفته مدیر عامل این شرکت ۳۰ درصد از پرسنل این شرکت تعدیل شده‌اند و این شرکت با تمام ظرفیت خود دسته سیم تولید نمی‌کند.

اولین امری که در صنعت خودرو باعث خودکفایی شده صنعت دسته سیم سازی بود، ولی این صنعت، صنعت سودآوری در قطعه سازی نبوده وتن‌ها به علت اینکه مس در داخل کشور تولید می‌شود این صنعت برای خودروسازان ما اهمیت ویژه‌ای دارد. دسته سیم تشکیل شده از سیم‌های مختلفی است که مانند رگ‌های خون در بدن انسان عمل کرده و یک شبکه ارتباطی را در خودرو ایجاد می‌کند.

این سیم‌ها با نقشه‌های دقیقی ترسیم شده و به دقت هر کدام از این سیم‌ها باید به بخشی ازخودرو متصل شود، هفت دسته سیم اصلی در خودرو وجود دارد و چندین دسته سیم فرعی در همه جای خودرو تعبیه می‌شود، تولید دسته سیم‌های ۲۰۶ و ۲۰۷ از خدمات این شرکت بوده و این شرکت توان تولید دسته سیم‌ها برای خودرو‌های دیگر را نیز دارد.

بعد از طی چند کوچه دیگر در شهرک صنعتی اشتهارد به شرکت «تارا ذوب» می‌رسیم که در زمینه قطعات ریخته گری آلمینیومی با بهره گیری از دستگاه‌های دایکست پرفشار به دو صورت محفظه گرم و محفظه سرد راه اندازی شده است.
مرادی مدیر منابع انسانی شرکت تارا ذوب به خبرنگار خبرگزاری دانشجو می‌گوید: این شرکت در مرداد ۱۳۸۸ به بهره برداری رسیده و این شرکت علاوه بر قطعات خودرو ست‌های قابلمه ۱۲ پارچه نیزتولید می‌کند و ظرفیت سالانه آن ۵۰۰۰ تن آلمیونیوم در سال است ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم در این کارخانه مشغول بوده تحریم‌ها آن چنان بر این کارخانه تاثیر نداشته و این کارخانه قصد صادرات به خارج از کشور را نیز دارد و در حال ارسال اولین محموله اجناس به ترکیه است، فناوری این دستگاه‌ها به روز بوده و تمام این دستگاه‌ها با فناوری سال ۲۰۱۴ میلادی است.

از شرکت تارا ذوب در شهرک صنعتی اشتهارد مسیر یک ساعت و نیم را طی کرده و به کمال شهر کرج می‌رسیم در این شهر برای بازدید به کارخانه استام صنعت می‌رویم این کارخانه در صنعت دینام سازی و برف پاک کن و فن خودرو مشغول بوده و با داشتن آزمایشگاه محصولات را به صورت تخصصی آزمایش کرده و اگر مشکلی در تولید بود به سرعت بازیابی و یا رفع می‌شود. حتی این کارخانه آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد بوده و واردات محصولات دینام و برف پاک کن و فن خودرو با تائید آزمایشگاه این کارخانه انجام می‌شود.
در کارخانه تولید فرایند سیم پیچی به دو صورت دستی و با دستگاه صورت می‌گیرد و افزاد زیادی در حال فعالیت برای ساختن این قطعه‌های الکترونیکی خودرو هستند.
از این کارخانه مسیر را به سمت تهران طی کرده و در جاده مخصوص به شرکت پلیمرسازی سازه پویش می‌رسیم این کارخانه در زمینه پلیمرسازی (رویه و زیر داشبورد خودرو مورد استفاده می‌گیرد) فعال بوده و حتی قسمتی از پلیمر شیشه‌ای یخچال‌های سامسونگ در این کارخانه تولید می‌شود.
در قسمت دیگر این کارخانه به دستگاه‌های جوش پیشرفته برخورد می‌کنیم که قسمت‌های مختلف داشبورد را در ۳ مرحله جوش می‌دهد این کارخانه با کمک کارخانه‌های همکار دیگر در زمینه قطعات جلوی داشبورد عمل کرده و قسمت جلوی داشبورد در این کارخانه انجام می‌شود.
قسمت سوم و آخر این کارخانه تولید تراشه‌های الکترونیک بوده که این قسمت با استاندارد‌های روز دنیا طراحی شده که خطری برای کارگران و مهندسان این بخش ایجاد نکند، و گرد و غبار و ذرات وارد این بخش نشود، این بخش کلین روم بوده و تمام دستگاه‌های هواساز در این بخش با دقت بسیار و مطابق با استاندارد‌های روز تولید شده است. تراشه‌های الکترونیکی که در بخش‌های مختلف خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد در این بخش تولید می‌شود، دستگاه‌های این بخش کاملا پیشرفته بوده و هر تراشه الکترونیک در ۶ تا ۷ مرحله تولید می‌شود و درصد خطا در هر تراشه الکترونیکی هر ۵۰۰۰ تراشه الترونیک است که مقدار بسیار کمی بوده و با انجام سنجش‌های الکترونیکی آن میزان خطا نیز مشخص خواهد شد.

بعد از بازدید ۸ ساعته از کارخانه‌های قطعه ساز به این باور می‌رسیم که مشکل کیفیت این روز‌های خودرو‌های داخلی نگاه اشتباه خودروسازان در بحث‌های مختلفی نظیر پلت فرم سازی است وگرنه کارخانه‌های تولید قطعه در کشور با دقت و فناوری‌های روز قطعات را تولید می‌کنند و خودروسازان باید نگاه کیفی سفارش محصولات با کیفیت را به قطعه سازان دهند، شاید باور نکنید که دستگاه تولید پلیمر خودرو‌های داخلی و خودر‌های درجه یک آلمانی یکسان باشد، اما این امر را باور کنید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مشکلات قطعه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۹۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی

باتری‌های سدیم یونی آمریکایی پس از گذشت دو سال از معرفی و عبور از تست‌های فراوان، از مرحله آزمایشگاهی خارج و وارد خط تولید شدند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دو سال پیش یک شرکت آمریکایی پیشگام در تولید باتری‌های سدیم یونی، مشغول آماده‌سازی باتری‌های سدیمی با فرمول ویژه برای تولید انبوه شد. این شرکت که کمی از برنامه‌ریزی‌های اولیه خود عقب مانده بود، از آغاز رسمی تولید باتری‌های سدیمی با قابلیت شارژ سریع و عمر طولانی به‌عنوان جایگزینی جذاب در بازی ذخیره انرژی خبر داد.

مزایای سدیم نسبت به لیتیوم در باتری‌ها

فراوانی سدیم در سیاره زمین بین ۵۰۰ تا هزار برابر بیشتر از لیتیوم است و تأمین آن نیازی به شیوه‌های استخراج آسیب‌رسان لیتیوم ندارد. از سوی دیگر باتری‌های سدیم یونی به‌طور کامل از موادی شامل آلومینیوم، آهن و منگنز ساخته شده‌اند که به‌وفور در دسترس هستند. مواد شیمیایی این باتری‌ها را می‌توان از طریق یک زنجیره تأمین داخلی قابل اعتماد مستقر در ایالات متحده و عاری از اختلالات ژئوپلیتیکی تهیه کرد، حال آن‌که این موضوع برای مواد رایج در باتری‌های لیتیوم یونی مانند کبالت و نیکل صدق نمی‌کند.

فناوری یون سدیم در سال‌های اخیر به‌عنوان یک وسیله ذخیره‌سازی انرژی قابل اعتمادتر و بالقوه ارزان‌تر مورد توجه قرار گرفته است و هرچند چگالی انرژی آن از یون لیتیوم عقب‌تر است، مزایایی مانند دوچرخه‌سواری سریع‌تر، طول عمر بیشتر و استفاده نهایی ایمن‌تر و غیرقابل اشتعال، آن را به یک جایگزینی جذاب برای باتری‌های لیتیومی به‌ویژه در استفاده‌های ثابت مانند مرکز داده و ذخیره‌سازی پشتیبان شارژر ماشین‌های برقی تبدیل کرده است.

سازنده آمریکایی یکی از اولین عملیات‌های تولید عمده در سطح جهانی را راه‌اندازی کرده و آغاز تولید رسمی خود را در کارخانه تولیدی خود در هلند میشیگان جشن گرفته است که اولین خط تولید باتری‌های سدیم یونی در مقیاس تجاری در ایالات متحده محسوب می‌شود.

برقی شدن اقتصاد به توسعه و تولید راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی جدید و ابتکاری وابسته است و باتری‌های سدیم یونی جایگزین منحصربه‌فردی برای یون لیتیوم با قدرت بالاتر، شارژ مجدد سریع‌تر، چرخه عمر طولانی‌تر و شیمی کاملاً ایمن‌تر و پایدارتر ارائه می‌دهند.

این باتری‌ها بدون استفاده از مواد معدنی متضاد یا مواد با اثرات زیست‌محیطی مشکوک ارائه می‌شود و ۱۰ برابر سریع‌تر از باتری‌های لیتیوم یونی شارژ و دشارژ می‌شوند. این امر باتری‌ها را به رقیب اصلی برای فرازونشیب‌های ذخیره‌سازی برق پشتیبان تبدیل می‌کند. چگالی باتری‌های سدیم یونی بیش از دو برابر چگالی انواع لیتیوم یونی هستند که این ویژگی با پاسخ‌گویی بهتر به نیازهای خودروهای الکتریکی همراه است.

محل مصرف باتری‌های سدیم یونی

هوش مصنوعی در دنیای امروز بسیار تشنه انرژی شده است، بنابراین شرکت یادشده مقصد اولیه تولیدات خود را مراکز ذخیره‌سازی داده‌های هوش مصنوعی عنوان کرده است که باتری‌های با چرخش سریع یک ابزار مدیریت انرژی ضروری در آن‌ها محسوب می‌شود.

این شرکت قصد دارد اولین تحویل محصول خود را در ماه ژوئن داشته باشد و در آینده تمرکز خود را به سایر بازارهای برق صنعتی گسترش دهد. شارژ سریع خودروهای برقی و مخابرات از دیگر اهداف این شرکت هستند.

کد خبر 750436

دیگر خبرها

  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی
  • شوک بزرگ به شگفتی‌سازان لالیگا؛ احتمال سقوط به دسته 2 و محرومیت از لیگ قهرمانان!
  • آینده سازان، پیروز فینال نخست لیگ دسته یک حرفه‌ای بسکتبال